4 april 2024

Subsidie voor duurzaam collectief warmtesysteem Westland

Warmte netwerk Westland (WnW) heeft onlangs, als onderdeel van het consortium “NieuweWarmteNu!”, een belangrijke subsidie ontvangen uit het Nationaal Groeifonds. De subsidie wordt ingezet voor de verdere bouw van het collectieve warmtesysteem Westland. We hebben deze subsidie aangevraagd voor de opwaardering van de warmtenetten in het Westland en de aanleg van een aantal koppelleidingen. Een mooie subsidie die belangrijk is voor de realisatie van het warmtesysteem Westland.

Warmtesysteem geschikt voor de toekomst

Met het verkrijgen van deze subsidie kunnen we het warmtesysteem in het Westland nog meer laten groeien en geschikt maken voor de toekomst. Het systeem kan met behulp van de subsidie toekomstrobuust worden aangelegd. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om in de toekomst nog meer (glastuinbouw)bedrijven, woningen en duurzame warmtebronnen erop aan te kunnen sluiten. De subsidie is ter beschikking gesteld aan WnW voor een aantal specifieke deelprojecten in de aansluitgebieden Maasdijk, Vogelaer, Polanen en Wippolderlaan en/of de koppeling tussen deze clusters.

Het beste van het beste

Er waren meer dan 100 projectideeën ingediend op het gebied van duurzame warmte. Uiteindelijk hebben 11 warmteprojecten de subsidie toegekend gekregen. Ons projectidee werd gezien als een concreet project waar we direct mee aan de slag kunnen en waarvan goed inzichtelijk is hoe belangrijk het is voor de verdere verduurzaming van de regio.

Over het Nationaal Groeifonds

Het Nationaal Groeifonds investeert in projecten die een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan duurzame en structurele economische groei. Dit doet het Nationaal Groeifonds samen met initiatiefnemers en andere investeerders. Met het Nationaal Groeifonds trekt het kabinet tussen 2021 en 2025 € 20 miljard uit voor projecten.

Over NieuweWarmteNu!

Het consortium NieuweWarmteNu! werkt aan de versnelling van realisatie van duurzame collectieve warmtesystemen. Het consortium bestaat op dit moment uit diverse partijen die duurzame collectieve warmtesystemen in de gebouwde omgeving en de glastuinbouw realiseren.