16 augustus 2024

Werkzaamheden warmtenet Westland weer van start

In de kernen ‘s-Gravenzande, Maasdijk en Poeldijk vinden binnenkort werkzaamheden plaats voor de aanleg van het duurzame warmtenet in de gemeente Westland. Welke impact dit op de buurt heeft, lees je in dit bericht. 

De afgelopen tijd hebben we leidingen van het duurzame warmtenetwerk aangelegd en binnenkort hervatten we de werkzaamheden.

Het ‘warmtestation Maasdijk’ in Maasdijk en ‘warmtestation Polanen’ in Monster gaan namelijk binnenkort in gebruik. Glastuinbouwbedrijven die warmte afnemen van deze stations sluiten we de komende jaren aan op het warmtenet. Daarmee vervangen we 80% van de warmtevraag door aardwarmte.

Werkzaamheden project Polanen

Het project ‘Warmtenet Polanen’ is in oktober 2022 gestart. Sinds die tijd hebben verschillende horizontaal gestuurde boringen plaatsgevonden in Poeldijk en Monster. Binnenkort vervolgen we de werkzaamheden.  

De Poel (Poeldijk)

Op maandag 19 augustus begint aannemer Nijkamp met het verwijderen van het asfalt in een deel van de Leeuwenhorstenlaan en een deel van De Poel. Daarna start aannemer Welvreugd Drilling met de boring. We werken in 3 fases. De totale werkzaamheden duren tot en met eind april 2025. Er zijn verkeersomleidingen voor autoverkeer en fietsers. Volg de omleidingsborden ter plaatse.

Wat staat er nog meer op de planning?

In 2025 gaan we verder met onze werkzaamheden in Poeldijk, Monster en Naaldwijk. We werken dan bij de Madeweg, de Casembrootlaan, de Van Ruyvenlaan, de Waellandweg, de Boomaweg, de Zwartendijk en de Grote Woerdlaan. 

Werkzaamheden project Maasdijk 

Het project ‘Warmtenet Maasdijk’ is in januari 2022 gestart. Sinds die tijd hebben verschillende horizontaal gestuurde boringen plaatsgevonden rondom de Pettendijk en de Lange Kruisweg in Maasdijk. Binnenkort vervolgen we de werkzaamheden. 

Lorentzstraat ('s-Gravenzande)

Op maandag 12 augustus zijn we gestart in de Lorentzstraat. Een deel van de straat is afgesloten tijdens onze werkzaamheden. We verwachten de werkzaamheden eind november van dit jaar af te ronden en de weg weer vrij te geven. 

Lange Kruisweg (Maasdijk)

Op dinsdag 13 augustus is aannemer Stuit gestart met het verwijderen van het asfalt in een deel van de Lange Kruisweg. Aannemer Welvreugd Drilling heeft de boring voltooid. Binnenkort gaat aannemer A. Hak de hoofdleiding koppelen aan de warmteleiding in De Hoogt. We verwachten de werkzaamheden op vrijdag 13 september af te ronden en de weg weer vrij te geven.

Pettendijk (Maasdijk)

Op maandag 19 augustus start aannemer Stuit met het verwijderen van het asfalt in een deel van de Pettendijk. Daarna begint aannemer Welvreugd Drilling met de boring. Zodra Welvreugd klaar is, gaat aannemer A. Hak de hoofdleiding koppelen aan de warmteleiding in de Pettendijk. Een deel van de Pettendijk is afgesloten tijdens onze werkzaamheden. We verwachten de werkzaamheden op vrijdag 20 september af te ronden en de weg weer vrij te geven. 

Onderpad van de Maasdijk (‘s-Gravenzande)

Op maandag 19 augustus starten we met het aan elkaar lassen van de leidingen. Alle wegen blijven dan nog bereikbaar.

Op maandag 14 oktober starten we met de boorwerkzaamheden aan het onderpad van de Maasdijk en sluiten we delen van de weg af. Die boorwerkzaamheden vinden plaats vanaf het historisch herkenningspunt van Oranjesluis tot aan de T-splitsing bij de Nieuwelaan. Voor het klaarleggen en het intrekken van de leiding moeten we verschillende delen van de weg een aantal keer afsluiten voor verkeer. Deze afsluitingen vinden naar verwachting op donderdagen plaats. De totale werkzaamheden duren tot en met begin juli 2025. 

Wat staat er nog meer op de planning?

In 2025 en 2026 gaan we verder met onze werkzaamheden in ‘s-Gravenzande. We werken dan bij de Laan van de Heilige Lambertus, de Dijckerwaal, de Naaldwijkseweg, Persyn van Ouwendijcklaan, de Heenweg, de Groeneweg, de Nieuwelaan, de Gravin van Bylandtlaan, de Kwekerslaan, de Kwekershof en de Bagijneland. 

Blijf op de hoogte via de BouwApp

Wil je deze projecten op de voet volgen? Download dan de BouwApp op jouw smartphone via de App Store of Google Play Store. Of klik op de groene button hieronder en volg het project via de website van de BouwApp.

Volg het hoofdproject ‘Warmte Netwerk Westland’ om op de hoogte te blijven van de plannen en klik op ‘overzicht’ om het deelproject ‘WNW | Polanen’ en/of ‘WNW | Maasdijk’ in jouw buurt te volgen.

Via deze pagina’s houden we je op de hoogte van de werkzaamheden, de planning en alle verkeersmaatregelen. Je kunt hier ook gemakkelijk vragen stellen aan onze omgevingsmanager. 

Omwonenden ontvangen uiteraard een bewonersbrief met informatie over de werkzaamheden en de planning. 

logo van de BouwApp